טיפול פליאטיבי הוא גישה הוליסטית שכוללת תמיכה רפואית, סיעודית וחברתית שנועדה להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים של מטופלים ובני משפחותיהם המתמודדים עם מחלות קשות או טיפולים מורכבים.
בניגוד לדעה הרווחת, טיפול פליאטיבי אינו מיועד רק לחולי סרטן בסוף חייהם – אלא רלוונטי גם לחולים כרוניים במצבים מתקדמים, כגון אי־ספיקת כליות, אי־ספיקת לב, מחלות ריאה כרוניות, מחלות נוירולוגיות ועוד. הטיפול מותאם אישית וניתן על ידי צוות רב־תחומי הכולל רופאים, רוקחים, אחיות, עובדים סוציאליים, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, מטפלים ברפואה משלימה ומתנדבים.
השירות הפליאטיבי נפתח באפריל 2023 במסגרת המערך האונקולוגי, אך בהיעדר מתחם ייעודי, נפגעת איכות העבודה והטיפול. הקמת מרכז קבוע תאפשר מתן שירות גם למטופלים שאינם אונקולוגיים, תעניק סביבה תומכת ונעימה למטופלים ובני משפחותיהם, ותשמש בסיס לעבודה יומיומית משותפת של הצוות הרב־תחומי.
עלות הפרויקט:
$540,000 (מימון חלקי כבר גויס)
אני רוצה לתרום לפרוייקט זה
רשום את הסכום אותו תרצה לתרום, או בחר באחת מהאופציות הקיימות:
